Íme néhány paprikatermelő videója, akik már kipróbálták a Dunamag Kft. fajtáit.

Nézze meg, mi a tapasztalatuk, véleményük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Én most termeltem először az Önök fajtáját, amit Ön ajánlott nekem még a szezon elején homokos talajra (Jumbo Stuff-ot), és én nagyon örülök, hogy ezt a fajtát választottam. Mint tudjuk, hogy az idei szezon nem volt kedvező a paprika számára, de annak ellenére a Jumbo jól viselkedett, végig tartotta a szép vállas, nagy minőségi termést.

Nem hajlamos az elaprósodásra még most sem a szezon végére, jól köt, és ami számomra nagyon kielégítő, hogy nagyon jó a megújuló képessége, ami nem egy utolsó szempont, mint tudjuk, hogy szedéskor elég sok ág letörik, amit ez a fajta nagyon gyorsan pótol.

Továbbá a betegségeknek jól ellenáll, könnyű bevédeni. Én ezt a fajtát majdnem hajtatási módszerrel termeltem szabadföldön.

Megpróbálok csatolni pár képet, amin látszik, hogy még a szezon végén is sok termés van rajta és még mindig egészséges az állomány.”

Kovács Csaba (Tápiószőlős)

 

“Az általam vásárolt Golden Italian F1 fajtáról az alábbi tapasztalataimat osztom meg Önökkel:

– A kis méretű üvegházamban (8 nm) nevelt paprikák a tenyészidő elején szép, darabos és jó ízű terméseket hoztak. 2 szálra metszettem őket, nagyon szép, 150-180 cm-es lombot neveltek, sok terméssel. Sajnos – gondolom, a rendkívüli meleg miatt – a tenyészidő közepén a termések nem fejlődtek ugyanolyan mértékben és több termés is „betűrt végű”  vagy napégett lett. Most, a hőség elmúltával, ismét sok szép termést hoz és számomra meglepetés, hogy ugyanolyan szép a lombja, mint a nyár elején volt, pedig ilyenkor már  az eddig termesztett fajták termése elaprósodott, lombja kezdett elöregedni.

– A szabadföldbe ültetett 25 tő szép lombot nevelt, az első időszakban szép terméseket hozott, de később a termések nagyon lassan fejlődtek és korán beértek (bepirosodtak), lehet, hogy ez is a rendkívüli melegnek tudható be. Most még mindig szép egészséges a lombozata, sok termés van rajta, de attól tartok, hogy a hideg éjszakák és rövid nappalok miatt már többnyire csak lecsó paprikának lesz jó.

(Egyébként csak hobby kertész vagyok – 65 éves -, a tudást könyvekből és a netről próbálom elsajátítani. Turza Úrnak köszönöm a segítségét és a türelmét, amivel engem segített!)”

Malmos László

 

“Csatolok két fotót az általam vásárolt Sárga Madár F1 nevű paprikáról.

A végtermék nagyon ízletes, és rendkívül mutatós, szinte dekoratív látvány. Sajnos  az időjárás nem  volt nagyon kegyes hozzánk, először a hosszú ideig tartó  szárazság, most pedig a sok eső és hűvös, de ettől függetlenül elégedett vagyok.

Azt azért megemlítem, hogy én kizárólagosan csak saját fogyasztásra termelek, és mivel a vásárlás során tévedésből elég nagy tételt vásároltam, így ismerőseim közt   szétosztottam a magokat és elmondhatom, hogy mindannyian rendkívül elégedettek a terméssel, így egy kicsit reklámoztam is a terméküket.”

Horváth Józsefné (Pacsa)

 

 

“Én nagyon-nagyon elégedett vagyok a paprika terméssel. Minősége is nagyon jó, és persze a mennyiség is fontos, amire szintén csak jót tudok írni. Nagyon örülök, hogy önökre “rátaláltam”. Igazából én csak egy kistermelő vagyok, de úgy érzem, hogy nagy sikert értem el. (Én a Sárga Madár, a Hóvihar és a Tüzes Piros paprikáról mondtam véleményt.)”

Németh Jánosné (Zalaháshágy)

 

“Saját magam próbáltam ki a Sárga Madár F1 fajtát. A 2013-as évben a szárazság volt az “Úr”, de ezt a fajtát ezt egyáltalán nem zavarta. Döbbenten néztem, hogy locsolás ellenében is rettentő jó termést hoz. A szép telt paprikákat a piacon hamar értékesíteni tudtam, a vevők első körben kerestek mindig a Sárga Madár F1 paprika miatt. Tápanyag szempontjából megadtam neki mindent, s emiatt is lett hihetetlen húsos paprika. A következő évben több Dunamag fajtát is ki szeretnék próbálni.”

Csernák Tamás