Egy egyszerű, de hasznos ötlet vakondok ellen

kategóriák: Paprika betegségei, Paprika termesztése | 1

A tegnapi napon láttam egy kertben egy egyszerűen és olcsón megvalósítható, kipróbálható ötletet.

Íme a fénykép róla:

Akinél a fényképet készítettem, azt mondta, hogy az elmúlt évben teli volt a kertje vakondtúrással, amit egy ismerőse meglátott, és az ő javaslatára próbálta ki ezt a megoldást teljes sikerrel, mert azóta nincs vakond a kertjében!

A lényeg, hogy egy a földbe 30-35 cm mélyen leszúrt 6-os 8-as fém pálca, betonvas tetejére egy üres fém sörös dobozt helyezünk, melyet a legkisebb szél is megmozdít. Ennek következtében zaj keletkezik, melyet a fém pálca levezet a földbe, ami a vakondokat zavarja, ezért azok elmennek máshova.

Azt, hogy működik-e, ki kell próbálni!

Akinek a kertjében láttam, szavahihető embernek ismerem. Elmondása szerint az elmúlt évben a kertje tele volt vakondtúrással, amik az ismertetett módszernek köszönhetően rövidesen eltűntek. Az idei évben – ahogy az látható – már csak a kerítés mellett 2,5-3 méterenként vannak leszúrva a riasztók.

 

  1. Fazekas András

    Én másképpen csináltam a vakondriasztást. Szépen kitisztítom a vakondtúrást, először öntök bele tiszta vizet, majd csöves kannába öntök 1 liter hipót és 1 liter ecetet, és ezt az elegyet gyorsan beleöntöm a vakond lukjába. Ugyanis klórgáz képződik. A lukat gyorsan be kell temetni. Ez a módszer 3-4 évre hatásos.

    Fazekas András

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük